Bezoek onze kijkwoningen tijdens Nieuwbouwzondag op zondag 22 oktober

De Zondag organiseert opnieuw een inspiratiedag voor al wie bouwplannen heeft. Trek je er naartoe met de BEN-normen in het achterhoofd, dan komt houtskeletbouw vast in je vizier. Met deze bouwmethode creëer je voor jezelf een ideale startsituatie om tot een bijna energieneutrale nieuwbouwwoning te komen.

De in Noord-Europa en Canada erg populaire houtskeletwoningen raken ook bij ons meer en meer ingeburgerd. Bij houtskeletbouw bestaan de dragende structuren (de muren en het dakgebinte) uit houten balken die samen een skelet of geraamte vormen. Dat wordt vervolgens bekleed met plaatmateriaal. De holtes zijn gevuld met isolatiemateriaal, net zoals bij een bakstenen huis. Maar waarom zijn die noorderlingen zo overtuigd van houtskeletbouw?

Snelle methode

Er is geen water nodig tijdens opbouw van de constructie en dus heb je geen last van droogtijden. Dat levert een aanzienlijk voordeel op, want zo kun je sneller aan de afwerking beginnen.

Thermische isolatie

Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte opslaat en goed isoleert. Uiteraard blijft goed isoleren met hoogwaardig isolatiemateriaal de sleutel tot succes.

Ecologisch

Kies je voor Livingwood, dan kies je voor hout met het FSC-label, dan werk je automatisch richting een duurzame woning. Hout is bovendien perfect te recycleren.

Kijkwoningen

Tijdens de Nieuwbouwzondag op 22 oktober zijn onze kijkwoningen in Keerbergen, Kasterlee en Temse geopend van 10u tot 17u. Zo kan je meteen zelf ontdekken welke afwerkingsmogelijkheden houtskeletbouw zoal te bieden heeft.

Keerbergen

Zandstraat 48
3140 Keerbergen

Kasterlee

Turnhoutsebaan 122
2460 Kasterlee

Temse

Nieuwe Steenweg 109a
9140 Temse

Keuzevrijheid

Zijn de looks van hout niet meteen je ding? Geen enkel probleem, of het geraamte nu uit hout bestaat, of gemaakt is van traditionele bouwstenen, zowel de buiten-als binnenafwerking kies je uiteindelijk toch zelf. Je kunt een houten woning evengoed afwerken met gevelstenen, als je dat wil. Op het einde zie je zelfs geen verschil meer met een klassiek huis in rode baksteen.

Maak je liever eerst vrijblijvend kennis met Livingwood? Contacteer ons voor een afspraak, en wij staan je graag bij met het juiste advies.

Breng een bezoek aan één van onze kijkwoningen

Kijkwoningen

Bekijk tal van bouwplannen voor uw woning

Ideeënboek

Wij komen vrijblijvend langs voor een eerste kennismaking

Maak uw afspraak