Ben Duurzaam Bouwen

Sinds begin 2016 moeten nieuwbouwwoningen een E-peil van 50 kunnen halen. In de stapsgewijze evolutie naar 2021, het jaar waarin Bijna-Energie-Neutraal (BEN) wonen de heersende norm wordt, heeft de Vlaamse Overheid zijn eisen dus weer wat verscherpt. Een houtskeletbouw maakt het mogelijk nu al aan de norm van 2021 te voldoen.

De maatregelen van Vlaanderen betekenen een meerkost als je op traditionele wijze bouwt. Tweeduizend euro, zo becijferde studiebureau MijnEPB. Om de luchtdichtheid te verbeteren, kan je bijvoorbeeld de ramen afkitten, geen brievenbus in de voordeur voorzien of het dampscherm aan een hellend dak zorgvuldig plaatsen. Als je hier extra aandacht aan besteedt, kan je het E-peil maximum tien punten laten zakken.

Maar waarom zou je niet ineens mikken op de normen die in 2021 zullen gelden? Hout heeft als materiaal de troeven in handen om jouw woning nu al BEN te maken. Bij LivingWood kunnen we je van ontwerp tot afwerking begeleiden om je huis zo energiezuinig mogelijk te maken. Bovendien stellen we onze werkwijze steeds bij. Alles om in het koppeloton te blijven inzake vernieuwingen en verbeteringen op vlak van energieprestaties.

Afwerking en een degelijke isolatie gaan hand in hand. Tot onze standaardafwerking behoren een PUR laag van 9 cm onder de vloer, en een dikke laag glaswolrol van 22 cm als volledige vulling tussen de balken van een dakconstructie met een dampopen onderdak. Met onze unieke wandopbouw gebruiken we méér, betere en dikkere materialen voor een ideale sterkte en een verhoogd levenslang wooncomfort.

De luchtdichtheid van je woning realiseren wij met een doorlopend dampscherm aan de binnenzijde. Deze luchtdichte schil (in folie of plaatmateriaal) vermijdt dat warmte via eventuele kieren en spleten naar buiten glipt, zodat je bespaart op je energiefactuur en daarbij altijd geniet van het het juiste zuurstof-en vochtgehalte.

Kiezen voor houtskeletbouw doe je dus bewust. Los van de ecologische aspecten, vind je bij LivingWood ook de kennis en ervaring om houtskelet in jouw droomwoning in te passen.

Wil je graag nog veel meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak of bezoek een van onze kijkwoningen.