De ene woning of villa in houtskeletbouw is de andere niet. Daarom ons advies: kijk én vergelijk. Wij gebruiken méér, dikkere en betere materialen voor een optimale sterkte en een verhoogd levenslang wooncomfort. Houtskeletbouw staat als bouwmethode niet stil. Vooraleer iets de norm of standaard wordt, passen wij het al enkele jaren toe.

U kunt in alle transparantie onze bouwwijze bestuderen in ons zorgvuldig samengesteld lastenboek dat voor elk project het vertrekpunt vormt. Volledig volgens uw wensen en behoeftes passen wij aan waar u dit wenst. We zetten voor u graag helder op een rij waar wij technisch het verschil maken.

Dikkere funderingsplaat

Een dikkere funderingsplaat

Onze funderingsplaat meet voor een optimale stabiliteit en een volledige waterdichtheid maar liefst 22 centimeter dik. In de markt is meestal slechts 12 centimeter gebruikelijk. De funderingsplaat wordt geplaatst op een bed van 15 cm gestabiliseerd zandlaag en funderingssleuven van 60 cm diep.

Dikkere houtsecties

Dikkere houtsecties

Voor het dragende hout in het skelet gebruiken wij balken met een dikte van 45 millimeter in plaats van 37 millimeter. Dit garandeert extra versteviging en biedt alle nodige ruimte voor een correcte vernageling.

houten stijlen

Elke 35,5 centimeter houten stijlen

De verticale houten balken zorgen voor de stevigheid van uw houtskeletbouw. Wij plaatsen deze stijlen met een tussenruimte van slechts 35,5 centimeter, in plaats van de 50 of zelfs 60 centimeter die andere bouwfirma’s hanteren.

extra OSB-beplating

Een extra OSB-beplating voor extra sterkte en een verhoogde geluidsisolatie

Wij bevestigen, conform het Canadees systeem, een extra OSB-beplating achter de gipsplaten. Dit leidt tot een betere stijfheid van de constructie en een verhoogde geluidsisolatie. Wanneer u in de woning bepaalde zaken aan een muur wilt ophangen, hebt u geen pluggen nodig. U brengt uw bevestiging rechtstreeks aan in de OSB-plaat.

extra leidingspouw

Maximale luchtdichtheid dankzij een extra leidingspouw

Optioneel voorzien wij de houtskeletconstructie van een extra leidingspouw aan de binnenzijde. Dit verhoogt bijkomend de luchtdichtheid van uw woning, belangrijk wanneer u kiest voor een lage-energie-woning. Bijkomend voordeel: er is geen perforatie van het dampscherm bij het plaatsen van stopcontacten en waterpunten.

Isolerende chape

Isolerende chape en cementchape op de verdieping

Aangezien onze houtskeletconstructie voldoende stevigheid bezit, brengen wij probleemloos dubbele chape op de verdieping(en) aan. Dit verhoogt de akoestische isolatie en geeft u alle vrijheid voor de vloerbekleding.

verwarmingsketel

Een verwarmingsketel van 40kW

Wij rusten uw woning standaard uit met een verwarmingsketel (Junkers) van 40kW. Dit volstaat ruimschoots voor de productie van voldoende sanitair warm water in combinatie met de centrale verwarming. Al te vaak werken andere bouwbedrijven nog met verwarmingsketels van 30kW, wat mogelijk tot onvoldoende capaciteit leidt.

Naast traditionele verwarmingssystemen behoort ook alternatieve energie tot de mogelijkheden: fotovoltaïsche zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D met warmterecuperatie

Voor een minimaal warmteverlies rusten wij uw woning of villa uit met een mechanisch en centraal aangestuurd ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

Correcte budgetten

Correcte budgetten voor elektriciteit, keuken, badkamer, sanitaire toestellen, vloeren,…

Onze all-in prijs voor een sleutel-op-de-deur woning of villa bevat correcte en realistische budgetten voor de verdere afwerking. U geniet de ruimste keuze, zonder meerkosten of vervelende verrassingen achteraf.

Breng een bezoek aan één van onze kijkwoningen

Kijkwoningen

Bekijk tal van bouwplannen voor uw woning

Ideeënboek

Wij komen vrijblijvend langs voor een eerste kennismaking

Maak uw afspraak