Energie Efficientie

Steeds meer Vlamingen hechten groot belang aan energiezuinige oplossingen in woningen. Liefst 93 procent vindt duurzaam bouwen belangrijk of zeer belangrijk. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Bond Beter Leefmilieu in het kader van bouwbeurs Ecobouwers liet uitvoeren. Houtskeletbouw is een ideale basis om jouw droomwoning energiezuinig te maken.

Waarom we massaal energiezuinige oplossingen willen verwerken in onze woning? Op nummer één staat geld besparen (51 procent), gevolgd door de waarde van de woning opkrikken (46 procent) en ten slotte bijdragen aan een betere en milieuvriendelijke wereld (41 procent).

Gelijkaardige cijfers komen van Honeywell, globaal leider op het gebied van betrouwbare en innovatieve (radiator)thermostaten en klimaatsystemen in gebouwen. Een op vijf Vlamingen besteedt het grootste deel van zijn vakantiegeld aan bouwingrepen die het energieverbruik van de woning terugdringen.

Frank Damen van het BIV, het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, licht de resultaten van beide onderzoeken toe. Hij beaamt deze trend op de woningenmarkt: “Duurzaam wonen is zeker en vast de nieuwe norm geworden in vastgoedland. Met de energiezuinige oplossingen van vandaag, win je dan ook twee keer: je verlaagt niet alleen je energieverbruik, je versterkt ook de waarde van je woning.”

Houtskeletbouw is de basis voor een energiezuinige woning

Bij het zoeken naar energie-efficiënte oplossingen voor de woning, raden wij eigenaars aan om goed na te denken over gemakkelijke aanpassingen die veel effect teweeg kunnen brengen. Hoever je ook wil gaan op het vlak van energiezuinigheid, houtskeletbouw is altijd een ideale basis om van te vertrekken. Jouw woning of villa rusten wij standaard uit met ventilatiesysteem D, een mechanisch en centraal aangestuurd ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

Vanaf deze basis kan jouw droomwoning bijzonder energiezuinig worden. Wij stellen je graag een aantal bjkomende mogelijkheden voor zonder iets op te dringen. Jij bepaalt, wij leveren op alle vlakken maatwerk.

Overtuigd? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Bron: bouwenenwonen.net