Ik Ben Mee

Wist jij dat gebouwen een derde van de CO2-uitstoot veroorzaken? Je staat dus best even stil bij de energiezuinigheid van je toekomstige thuis. Houtskeletbouw is bijzonder efficiënt om de CO2-uitstoot ver onder het wettelijke minimum terug te dringen.

LivingWood maakt het verschil op het gebied van kwaliteit van afwerking, degelijkheid van de organisatie, vlotheid van werken en doorgedreven isolatie. “Wij bouwen voor de toekomst”, zegt medezaakvoerder en vennoot Johan Cleynen. “Er wordt tegenwoordig vanuit een nieuwe en energiezuinige filosofie gebouwd. Niet alleen omdat het moet van de overheid, maar ook omdat het slim en goedkoop is om zo weinig mogelijk energie te gebruiken.”

Houtskeletbouw leent zich perfect voor de bouw van lage-energiewoningen , door de gunstige eigenschappen van hout, dat dubbele isolatie toelaat. “Wij kunnen nu al probleemloos E20-woningen aanbieden terwijl de norm E50 is. Dit is mogelijk mits het gebruik van ventilatie-D systeem, warmtepomp met vloerverwarming en zonnepanelen, maar alle andere opties blijven mogelijk.”

4 doorslaggevende redenen

  1. Een lage energiefactuur wordt evident met een woning in houtskelet. Je energieverbruik zal drastisch dalen. De investering die je bij de bouw reeds doet, verdien je snel terug. Bovendien gidsen we je graag door het kluwen van premies die je kan krijgen.
  2. Een perfect binnenklimaat kan je met houtskeletbouw bereiken. De B in de EPB-regelgeving staat immers voor binnenklimaat. Deze eisen houden twee dingen in: je moet het risico op oververhitting in de zomer beperken en zorgen voor minimale ventilatievoorzieningen.
  3. Mee met BEN. Daarmee bedoelen we dat elke nieuwbouwwoning vanaf 2021 bijna-energieneutraal moet zijn. De overheid heeft daarvoor een aantal richtlijnen, zoals de EPB-regelgeving, opgesteld. Met onze jarenlange ervaring kunnen we je op het juiste energiezuinige pad brengen.
  4. Je kan jouw steentje bijdragen aan een beter leefmilieu. Om de volgende generaties veilig en in welvaart te laten leven, moeten we duurzaam zijn. Ook als je je droomhuis bouwt.

Heb je interesse om je nieuwbouw in houtskelet op te trekken? Maak een afspraak, wij kijken er naar uit jou te leren kennen. Geheel vrijblijvend leggen we je alle voordelen van onze aanpak uit.