Compact Wonen

Nieuwbouwwoningen in Vlaanderen worden steeds kleiner. De gemiddelde woonoppervlakte bedroeg vorig jaar nog 133 vierkante meter. Ter vergelijking: in 1990 was dat nog 222 vierkante meter. De redenen? Bouwgronden die steeds duurder worden, maar ook de hoge eisen omtrent isolatie en hernieuwbare energie spelen een rol.

Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw verwijst ook naar de BEN-normen: "Wie een nieuw huis zet, moet zich aan heel strenge regels houden wat betreft isolatie en ventilatie. Dat maakt bouwen ook een stuk duurder. Op zich is dat geen groot probleem, want een hoogrendementsglas of zonnepanelen betalen zichzelf na verloop van tijd terug. Maar als je bouwt, moet je natuurlijk én die dure bouwgrond én die kosten in duurzame energie in één keer doen."

Creatieve oplossing

De Vlaming ziet kleiner gaan wonen als een oplossing. Wie het ietwat creatief aanpakt op het gebied van hernieuwbare energie en isolatie kan bovendien slim en goedkoop wonen. Een woning in houtskelet is de ideale opstap naar een passief huis.

LivingWood gebruikt dikkere en betere materialen voor een optimale sterkte. Alles om jouw levenslang wooncomfort te kunnen garanderen. Houtskeletbouw is een methode die sterk evolueert. Wat betreft kwaliteit willen wij het peloton aanvoeren: vooraleer een bepaalde aanpak de norm wordt, passen wij hem al enkele jaren toe.

Ideeënboek

Met meer dan 2000 realisaties mag je ons gerust ervaren rotten noemen. Het bezorgde ons niet alleen een goede naam die we dagelijks bewaken, maar ook 2000 ideeën. Die schat aan inspiratie bundelden we onlangs in ons eigen ideeënboek.

Voor de uitwerking van jouw droomhuis willen we immers met je meedenken, evenwel zonder iets op te dringen. Als opdrachtgever heb jij altijd de touwtjes in handen. Zo bepaal je zelf in welke bouwstijl je woning opgetrokken wordt, en hoe ver je wil gaan op het vlak van energiezuinigheid. Een sleutel-op-deur-project of enkel een winddichte ruwbouw? Wij staan je met raad en daad bij.

Wens je een afspraak om vrijblijvend jouw droomwoning te bespreken? Contacteer ons.

Bron: deredactie.be, De Standaard