K Waardeheerstopbis2015

Bouw- en informatiebeurs bis kreeg tijdens de afgelopen editie in Flanders Expo weer heel wat toekomstige nieuwbouwers over de vloer. De jongste BEN-normen bleken er erg goed ingeburgerd, maar ook de K-waarde (= de globale isolatiewaarde van een woning) manifesteerde zich bij de aannemers. Houtskeletbouw is de ideale keuze om deze normen van de toekomst in jouw droomhuis te integreren.

Hoe lager de K-waarde, hoe beter de woning geïsoleerd is, en hoe minder warmte er via de gebouwschil ontsnapt. Dit cijfer vat dus de globale isolatiewaarde van je woning samen. Bij een houtskeletbouw zal deze waarde altijd zeer laag liggen.

Vele bouwfirma’s beschouwen de K-waarde als een interessantere score dan het E-peil van de woning. Je kan immers een laag E-peil realiseren met ingrepen als zonnepanelen of het plaatsen van een warmtepomp, zonder de woning extra te isoleren. Van bij de start van de bouw luchtdicht bouwen heeft als belangrijk voordeel dat het effect onmiddellijk voelbaar is.

Dankzij onze jarenlange ervaring en vooruitstrevende technieken mag je LivingWood gerust een expert in luchtdicht bouwen noemen. Wij minimaliseren elk verlies aan comfort en energie door te bouwen volgens een concept van doorgedreven isolatie, gecombineerd met een luchtdichte gebouwschil. De ideale woning in houtskelet krijgt 1 doorlopende, luchtdichte laag aan de binnenzijde die nergens onderbroken wordt, zodat het hele huis beschermd is. Deze laag noemen we een dampscherm.

K-waardeheerstopbis2015.jpg

In onze kijkwoningen in Lille en Temse leggen we je graag uit hoe jouw woning kan voldoen aan de jongste BEN-normen, waardoor die bijna volledig energieneutraal zal zijn. Uiteraard bepaal jij zelf in alle vrijheid. Of je nu voor een sleutel-op-de-deur-project kiest, dan wel voor een luchtdichte ruwbouw, je krijgt van ons de service die beantwoordt aan jouw behoeften.

Heb je specifieke vragen? Wens je een afspraak? Contacteer ons en wij staan voor je klaar.

Bronnen: bouwenwonen.net, passiefhuisplatform.be