Ben 320

De feestdagen zijn in zicht, tijd om het in huis knus en warm te maken! Nu Koning Winter zich voorlopig koest houdt, zie je nog niet te veel dampende schoorstenen, al kan dat zomaar snel omslaan. Op die manier verwarmen heeft zijn charmes, maar betekent ook een groot energieverlies. Wist je dat energiezuinig bouwen en verwarming perfect samen kunnen gaan? Houtskeletbouw is bovendien de ideale bouwwijze om een BEN-woning of passief huis te realiseren.

Tegen 2021 moeten BEN-woningen de heersende norm zijn. Nu reeds bouwen volgens deze toekomstige richtlijnen zorgt ervoor dat jouw droomhuis energetisch gezien meer dan up to date zal zijn. De waarde van je vastgoed zal hierdoor op de lange termijn gevoelig toenemen.

Om de BEN-norm te realiseren, besteden we bij al onze houtskeletwoningen zeer veel aandacht aan:

  • Een doorgedreven isolatie van de buitenschil (dak en muren). Houtskeletbouw biedt hiertoe alle mogelijkheden. LivingWood is met zijn eigen werkwijze en jarenlange ervaring koudebruggen te snel af.
  • De luchtdichtheid van je droomwoning. Hoe beter de luchtdichting, hoe lager het energieverbruik van je woning. Wij realiseren dit met een doorlopend dampscherm aan de binnenzijde. Deze luchtdichte schil (in folie of plaatmateriaal) vermijdt dat warmte via eventuele kieren en spleten naar buiten glipt, zodat je bespaart op je factuur en geniet van een optimaal wooncomfort.
  • Ventilatie. Het is onontbeerlijk dat de lucht in huis steeds het juiste zuurstof-en vochtgehalte heeft. Passiefwoningen moeten een test ondergaan (de blowerdoortest) waarbij onder meer het aantal luchtverversingen per uur wordt gemeten. Om dit te bekomen, zijn luchtlekken uit den boze!
  • De positie en oppervlakte van glaspartijen aan de woning. Deze kunnen immers heel wat passieve zonnewinst opleveren. En dus bijdragen aan de opwarming van je huis.

In elk geval staan we je bij LivingWood met raad en daad bij gedurende het hele bouwproces. Bovendien bij jij steeds degene die bepaalt. Of je nu kiest voor een winddichte ruwbouw of gaat voor een sleutel-op-de-deurproject. Elders op onze site kan je onze meer dan 600 realisaties bekijken of maak je eenvoudig een afspraak.

Wij kijken er naar uit je te ontmoeten.

Bronnen: livios.be, ikgabouwen.knack.be