Isolatie

Duurzaamheid. Het is in de almaar evoluerende bouwwereld intussen een vertrouwd begrip. De reglementering rond energieverbruik hecht een steeds groter belang aan de isolatiewaarden en luchtdichtheid van de bouwschil. Voor woningen wordt daarom het S-peil (schil-peil) geïntroduceerd.

Het S-peil vervangt het vertrouwde K-peil. Het doel is om de isolatiegraad van een gebouw eerlijker te benaderen. Kleine volumes worden niet zoals bij het K-peil benadeeld. Het is ook meer dan enkel een isolatiepeil: de netto-energiebehoefte en de luchtdichtheid hebben samen met de gebruikte isolatiematerialen invloed op dit berekende cijfer. Een S-peil van 28 wordt de norm in 2021.

Luchtdicht

Houtskeletbouw is zeker een geschikte methode om deze uitdaging te lijf te gaan. Onze aanpak houdt reeds lang rekening met toekomstige isolatienormen. Wij minimaliseren elk verlies aan comfort en energie door te bouwen volgens een concept van doorgedreven isolatie, gecombineerd met een luchtdichte gebouwschil.

De ideale woning in houtskelet krijgt 1 doorlopende, luchtdichte laag aan de binnenzijde die nergens onderbroken wordt, zodat het hele huis beschermd is. Deze laag noemen we een dampscherm.

Gerichte aanpak

Wat doen we concreet? Indien gewenst, voorzien wij de houtskeletconstructie van een extra leidingspouw aan de binnenzijde. Dit zal de luchtdichtheid van uw woning verhogen, wat erg voornaam is voor een lage-energie-woning. Bijkomend voordeel: er is geen perforatie van het dampscherm bij het plaatsen van stopcontacten en waterpunten.

Daarnaast rusten wij uw woning of villa standaard uit met een mechanisch en centraal aangestuurd ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Met dit zogeheten ventilatiesysteem D beperk je warmteverlies tot een minimum.

Wij bevestigen ook, conform het Canadese systeem van houtskeletbouw, een extra OSB-beplating achter de gipsplaten. Dit leidt tot een betere stijfheid van de constructie en een verhoogde (geluids-)isolatie.

Meer weten over onze aanpak, en hoe die bij jouw bouwproject kan aansluiten? Contacteer ons.